Paraview Installation problem


(Martin Gardener) #1

Hi,

Couldnt find an answer to this one anywhere. I installed Paraview 5.6.0 on windows 7 and when I run it the screen is just black. When I click where the menu should be it does activate drop downs and mouse-over hints appear.

Sounds like a windows problem? Any ideas how to resolve?

Many thanks,

Martin


(Cory Quammen (Kitware)) #2

What kind of graphics card is on your system? Is there anything unusual about your setup?


(Walter Alan Scott) #3

And running along the lines of where Cory is going, try updating your graphics drivers to the latest/ greatest? Sometimes default graphics drivers are actually ancient with regards to OpenGL.


(Martin Gardener) #4

Thanks both. Your response is much appreciated as Paraview looks very good for the CFD processing I would like to do. My details are;

My specs (from windows) are Dell Latitude E7450, Intel i7-5600U 2.6GHz, 8Gb RAM, 64 bit Windows 7.

I beleive the graphics are integral to the CPU. There certainly isnt a dedicated graphics card (its a work laptop).

Let me know any other information that would help let me know and many thanks for your response. I will check out the drivers but I think they are up to date.

All the best,

Martin


(Martin Gardener) #5

Ok I looked into this more and ParaView 4.4.0 works fine. Its all version of 5 that seem to have this issue.

Many thanks!

Martin


(Mathieu Westphal) #6

Looks definitelly like an OpenGL issue, since we switched OpenGL requirement between 4.4 and 5.0.0.